gy.i.k.

Minőségi kategóriák:

***

HP All in One, HP Laserjet, HP Printing, HP Colour Laser, HP Home&Office

**

HP Office

*

HP Copy

Mi az az opacitás?

Az opacitás a papírok fényt át nem eresztő tulajdonsága. Különösen fontos tulajdonság kétoldalt nyomtatott papírok esetén, ugyanis döntően meghatározza a jó olvashatóságot. Mértékegysége százalék, minél magasabb az érték, annál jobb a papír opacitása.

Mit jelent a papír fehérsége?

Az ISO-fehérség a papír fényvisszaverő képességének mérése 457 nanométer hullámhossznál (kék). A fehérséget abszolút százalékban fejezik ki, a tökéletes visszaverődéshez képest. A magas érték, magasabb fehérséget jelent.

Mi a papír fényesség?

A papír azon tulajdonságának mérésére szolgál, hogy egy bizonyos szögből beeső fénysugarat a papír hogyan ver vissza.

Mi az a grammsúly?

Négyzetmétertömeg, vagyis 1 m2 felületű papír tömege. A hagyományos irodai alkalmazásokban a legelterjedtebb a 80 grammos papír.

Hogyan kell tárolni a másolópapírt?

A papír egymással összefonódó cellulózrostok szövedékéből áll, amely a környezet páratartalmától függően nedvességet vesz föl, vagy ad le. A nedvesség felvétele során a cellulózrostok megduzzadnak, leadás alkalmával összezsugorodnak, és a papírlap méretváltozását, a szélek hullámosodását, vagy a lapok megcsavarodását eredményezi. Felhasználás megkezdése előtt akklimatizálni kell a papírt, várjunk 24 órát. Irodai papírjai tárolás során ne legyenek túl magas hőmérsékletnek vagy nedvességtartalomnak kitéve, a levegő relatív nedvességtartalma 50% körül, míg a tároló helység hőmérséklete 19-23 Co között mozogjon.

Környezetvédelmi tanúsítványok

FSC

A Nemzetközi Felelős Erdőgazdálkodás Tanács (Forest Stewardship Council - FSC) síkra száll a társadalmi, gazdasági, környezetkímélő szempontból elfogadható és kiegyensúlyozott fakitermelésért. Az FSC tanúsítványt ad azoknak a gyártóknak és papírmárkáknak, amelyek a gyártásnál és disztribúciónál betartják a szigorú környezetvédelmi előírásokat. Garantálja a nyersanyag származási helyét a hosszútávú fenntartható fejlesztés alapelve alapján.

PEFC

A PEFC tanúsítvány (Program for Endorsement of Forest Certification Schemes) garantálja, hogy a papírgyártásra és más faipari termék gyártására szánt fa fenntartható erdőgazdálkodásból származik. A PEFC által tanúsított erdőket független auditorok rendszeresen ellenőrzik. PEFC logóval ellátott papír vásárlásával biztos lehet abban, hogy olyan faipari terméket vásárolt, amely garantáltan legális kitermelésből és forrásból származik. Tanúsítvánnyal ellátott termékek vásárlásával Ön tanújelét adja környezetünk iránti és szociális felelősségérzetének.

EU Ecolabel

Az Ecolabel tanúsítvány garantálja a vásárlónak, hogy az adott papírtermék nagyobb mértékben megfelel az ökológiai kritériumoknak, mint más papírtermékek, kezdve az alapanyag kiválasztásától, a gyártáson keresztül, a végtermékig. A gyártási folyamatnak nagyon szigorú kritériumoknak kell megfelelnie, pl. ami a természeti források kihasználását és kémiai anyagok használatát, energiafelhasználást, levegő-vagy vízszennyezés mértékét, hulladéktárolást illeti. Csak újrahasznosított rostokat vagy tartósan fenntartható erdőgazdálkodásból származó alapanyagokat használhatnak. Olyan logóról van szó, amely az EU összes tagországában használatos, és amely az ökologikus termékeket könnyen felismerhetővé teszi.

ColorLok® Technology

ColorLok® technológia az International Paper és a Hewlett-Packard közös innovációja, amely segít javítani a nyomtatási minőséget.

ColorLok® technológia a legjobbat hozza ki a nyomtatásból. Mit várhat tőle?

  • Intenzívebb fekete színeket
  • Élénkebb színeket
  • Gyorsabb száradási időt
A ColorLok® technológia megakadályozza a festék túlzott beszívódását a papírba, így tisztább, élesebb szöveget és nagyobb kontrasztú képek nyomtatására ad lehetőséget.

  • kapcsolat
  • Apis Logistic Kft.
  • 1044 Budapest Óradna utca 5.
  • +36-1 / 288-5800
  • +36-1 / 288-5811
  • info@apis.hu
Copyright © Apis Logistic Kft. 2013 www.apis.hu